Христо Гърбов и Кръстю Лафазанов, оказва се, имат много повече общо, от това, че и двамата изпълняват главни роли в сериала „Столичани в повече“ по bTV.

Като за начало, и за двамата родителите им са има ли други планове.

Семейството на Лафазанов искало той да стане зъболекар. „Искаха, и аз исках но не стана“, призна той в предаването „120 минути“. Шегува се, че ако беше станал стоматолог, пак щял да работи за усмивката на хората.

„Кандидатствах, но добре че не станаха нещата, може би нямаше да съм толкова добър. Аз много си обичам професията, ние сме благословени с нея, няма по-хубаво нещо от това да даряваш усмивка на хората“, каза той.

Родители на Гърбов пък искали той да бъде инженер. „Баща ми беше електроинженер и много искаше по някакъв начин да поема неговия път, даже искаше да завърша Военноморското училище във Варна. Но военен и да уча математика – това за мен беше много сложно и майка ми също не искаше да вървя срещу себе си, затова ме подкрепяше. После баща ми ми стана много голям фен и идваше на всичките ни курсови работи във ВИТИЗ“, разказа актьорът.

Събира ги „Улицата“.

Днес пък и двамата са дядовци. И двете внучета са кръстени на тях – Христина и Кръстю.

„Дано детето не се срамува от дядо си, като порасне и види с какво се е занимавал“, пошегува е Лафазанов.

По думите му децата са „едни актьори толкова истински, че човек може да се учи от тях“.

Вижте във видеото защо вместо раждането на сина си той снимал... лампи и какво да очаквате в новия сезон на „Столичани в повече“: