С пролетта вече започваме да се разбираме! През последните дни взаимоотношенията ни с най-хубавия сезон се затоплят и чувството е чудесно! 

С TRACKTOP-a пък никога нямаме такива проблеми. Той никога не ни разочарова, винаги ни забавлява и му се радваме с месеци! Той ни е любимият сезон...

Днес TRACKTOP-ът ни глези с четири парчета от съвсем близкото минало (5-6-7-8-9-10 дни), които имат потенциал да озвучават поне още няколко сезона...

Toro Y Moi – Never Matter

Toro Y Moi споделя последния си клип от новия си албум "Anything in Return”. Видеото, режисирано от Стив Даниелс за "Never Matter", разполага с пъстър "екипаж” от случайни слушатели на трака от слушалки, които танцуват на него. На мен краят ми прилича на "Lost Highway". - Е.М.

Mikal Cronin – Weight 

"Weight" е отличната песен, която „рита” от втория соло албум "MCII” на гараж-поп хелрейзъра от Сан Франциско Mikal Cronin. Трак за събуждането сутрин, когато сте си обещали да прелистите нова страница в личния си календар, но ви липсва мотивация – или може би саундтрак преди добър нощен сън, който чакате, за да направи промяна у вас. "Не съм готов за още един ден", пее с недоспалия си, замъглен и гроги глас Cronin, "Не съм готов за теглото отново." - Е.М.

Active Child – Evening Ceremony 

Вечерна церемония посред бял ден! Заповядайте на коктейл от червени нарциси, които не знам защо не съществуват.

Слънчеви зайчета на пролетни петна се гонят по гърба на НДК, засенчвайки златните очи на Александър Невски в далечината. Астрономически е пролет и въображението разголи рамене, но май е твърде рано. Днес е топло и студено, като до огън на открито през март. Такава е и песента на Active Child за мен. Ту топли, ту духа, редува се в себе си и след края просто ти е хубаво.

Active Child пусна “Evening Ceremony” без уточнения дали песента ще бъде част от предстоящ нов проект. Последният албум на господина излезе през 2011-а и е крайно време за наследник... Поливаме вероятността музикантът да ни зарадва с нова музика скоро, както и всичко, с което ни е радвал досега.

Наздраве с коктейл от жълти люляци, които не знам защо не съществуват... - Е.И.

Say Lou Lou – Julian О, Джулиян... Просто. Не. Знам. Как. Да. Започна. Тя. Е. Перфектна.

Какво е перфектно за вас днес? "Перфектното” е променлива... като хороскопа! Днес пет звезди получава едно, утре – друго. За какво/кого са звездите ви днес?

Като избистрите дневния обект на обожание, вече ще знаете как точно приемам тази песен и то не само днес, а от седмица насам (жив и здрав да си, Пламенчо!)

Say Lou Lou са от Стокхолм, което беше първата изненада (приятна!). Втората (също приятна) беше също-толкова-перфектното им парче “Maybe You”, а третата (неприятна) беше, че само тези две песни фигурират в SoundCloud канала на дамското дуо. Нищо не се говори за албум, но “Julian” излиза официално в дигитален формат и винил на 6 май. Вълнение... А да не говорим колко красиви са двете изпълнителки от дуета! Да не говорим... - Е.И.