Искаше ни се на 3 март TRACKTOP-ът да звучи на български, но не си харесахме нищо българско, което да е излязло през последните 5-6-7-8 дни (Big Sha, сори!).

Харесахме си обаче няколко песни, които може и да минат за празнични или протестни - зависи в какво настроение сте, музиката може да бъде подходяща за противоположни чувства. Пробвайте ги...

AlunaGeorge – Attracting Flies 

Тези типове чертаят Бъдещето на танцувалната музика! Даже направих адската хореография на напомпаните им бийтове, който иска, може да я види в YouTube канала ми. Чак ти иде да се запиташ – защо копелетата не са малко по-популярни предвид епичността на музиката, която правят, на фона на целя боклук, който изливат от мейджър лейбълите в днешни дни??! Всеки нов сингъл от дебютния албум на AlunaGeorge – „Body Music”, който излиза на 1 юли, звучи по-силно от последния, който дуото реши да ни пусне. Последният им сингъл "Attracting Flies" намери британските музиканти кристализирали звученето си. Сега продукцията на Джордж Рийд е чиста и изискан, а гласът на Алуна Франсис контрастира с лириките на песента, особено когато пее „Little white fairy tales and little white lies/Everything you exhale is attracting flies". Песента е още една интелигентна, запомняща се стъпка напред за тази обещаваща млада група. - Е.М.

Jackson Scott – That Awful Sound 

Soundcloud страницата на Jackson Scott има три песни и нищо кой знае какво повече. Знаем, че той е от Ашвил, Северна Каролина, има и линк към Tumblr, който е домакин на избледнели Polaroid-и и абсолютно нищо друго. Но музикантът разкрива ДНК-то на цялата кръвна линия на записания у дома инди поп. "That Awful Sound" е доказателство за това, че най-добрият начин да отдадеш почит, е да добавиш към наследството му. - Е.М.

Kid Cudi – Immortal 

Той е едно от малкото симпатични лица на отвъдокеанския хип-хоп. Имам предвид и чаровния му анфас, и чаровните му песни (е, не всички). Все по-трудно ми става да изслушам парче на някои от любимците ми от гимназиалните години, защото много от тях се полакомиха за успеха на лесносмилаемите електронни жанрове, които гарантират дебели портфейли с плоски текстове и плоски кореми на момичетата в клиповете. Kid Cudi обаче има достойни включвания (с MGMT, с Ratatat) и, за щастие, още не е записал нищо с Джъстин Бийбър, за което получава едно “You’re The Smartest Man Alive” от мен, с което започва и песента му "Immortal". Парчето е със семпъл от "Congratulations" на MGMT, ако се чудите защо ви звучи познато.

Очаква се "Immortal" да влезе в предстоящия нов албум на Cudi, който излиза на 23 април. - Е.И.

Jake Bugg – Seen It All 

Джейк Бъг може да е само на 19 години, но е един от ветераните в TRACKTOP-a. Дебютът му беше през юли с "Lighting Bolt", а през септември слушахме "Two Fingers". За времето, в което отсъстваше от TRACKTOP-а, тийнейджърът издаде дебютния си едноименен албум, от който е и "Seen It All". Поводът да ви представя песента днес е, че от няколко дни тя си има видео (пък и може още да не сте чули целия албум).

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ви, че видеото започва малко кофти – като реклама на паста срещу кървящи венци, но не съвсем... - Е.И.