Има седмици с много музика, има и такива, в които почти нищо ново не залепва в музикалните ни главици. Познайте от кой тип бе изминалата седмица, имайки предвид, че TRACKTOP-ът излиза в понеделник и пърха леко-леко със своите едва 3 парчета. Но пък са ни готини... Предлагаме ви да отмените работния понеделник за известно време и да ги чуете със спомен за уикенда.

Приятно слушане на любимата ни музика от последните 5-6-7-8 дни...

Depeche Mode – Soothe My Soul 

На 26 март Depeche Mode ще реализира дългоочаквания „Delta Machine” – техния първи пълнометражен студиен албум от 2009 г. насам, когато издадоха „Sounds of the Universe”. След като вече анонсираха първия сингъл от предстоящата тава – "Heaven" – музикантите пуснаха и нов трак, наречен "Soothe My Soul", чиято премиера беше в шоуто на Shaun Keaveny по BBC Radio 6 на 15 март сутринта. Но ако трябва да съм честен, това е една адски тъпа песен, със семпли, да не кажа прости лирики. Казвам го, защото произлиза от Depeche Mode – ако беше от някаква гаражна сбирщина щях да съм по-ласкав. - Е.М.

The Juan Maclean – You Are My Destiny

Има приятна симетрия между текстовете на Nancy Whang и думкащия, газиран хаус буламач на Хуан Маклийн в "Ти си моята съдба". Маклийн дирижира много добре набор от върхове и долини; игнорира басовата линия, комбинирайки всички тези реверберации – тежки проби от вокала на Whang – и се основава на писта с изненадващ хармоничен характер. Това е едно дълго чакано завръщане от продуцентите, който бяха твърде тихи в последните години. - Е.М.

Black Milk - Sunday's Best / Monday's Worst

Тази песен печели уважение още със заглавието си! Особено, ако я чуеш в слънчев неделен следобед, когато безпокойството от приближаващия понеделник вече леко те гали по гърба, няколко часа преди да те хване за гърлото.

След краткотрайни мъки да се сетя откъде ми е познато името на този артист, заложих на сигурното гугълване и го открих сред любимите изпълнители на Ladi6, за/с която преди време си говорихме в "Музика за четене". Едно парче се оказа достатъчно да ме убеди, че Black Milk има качествата да е в чийто и да е или във всеки списък с любимци.

Песента е прелест, защото носи всичко положително на неделята от заглавието си. Соул/госпъл бекграунда издиша кроткост и бохемско спокойствие. Убедена съм, че всички сме родени за бохеми, но малко от нас могат да си го позволят. С парчета като това обаче можем поне да си го въобразим.

Вокалът на MC-то ту се появява на преден план, ту потъва зад "неделята", но в цялата песен няма и следа от гадния понеделник в заглавието. В крайна сметка обаче, сравнявайки две неща по хубост, е достатъчно да се убедиш в качествата на едното, за да намразиш другото. Е, понеделник, с теб е свършено... - Е.И.