14 октомври бил Международният ден на стандартизацията... Какво по-подходящо за такъв "празник" от нестандартния TRACKTOP, с който ви предлагаме музиката, с която борихме стандартното ежедневие през последните 5-6-7-8 дни. 

Tame Impala – Feels Like We Only Go Backwards 

При първи контакт, Tame Impala изглежда като поредната сънлива, приятно психеделично-рок ориентирана, покрита с мъх и редки тонове от Хамънд орган банда в слушалките – точно толкова вкусна, както мед в чая. Тяхното зашеметяващо произведение албум "Lonerism", разкрива, че под мърляв и непретенциозен екстериор се крие една от най-оргазмичните творчески рок банди, които работят в днешно време. “Feels Like We Only Go Backwards” дестилира от настоящите им най-силни страни, вадейки един един розов облак, обгръщащ рок песен – замислено скитащи бас линия, която едва ли някога се повтаря, акварелни пръски на орган и кийборди с барабани. Припевът продължава да се повтаря сякаш някой продължава да натиска play бутона, но зацапаните различията около мелодията са истинска игра за ушите. Когато свърши, песента на практика те побутва да започнеш слушането отново, тъй като там винаги те очакват повече подробности, които да уловиш. - Е.М.

Rhye – The Fall 

Видеото, музиката, актьорската игра – изобщо всичко около това парче е невероятно! И това е така, защото базираното в Лос Анджелис дуо Rhye внимателно култивира нещата. Лириките – "Прави любов с мен / Още един път / Преди да си отидеш" – и спалния характер на музиката могат да предизвика прибързани сравнения с The xx, но за щастие пистите на Rhye не са особено мрачни. "The Fall" притежава пълнокръвна топлина, белязан от това, какво ще се случи, ако Sade срещна кофеиновите Air – върховен глас, плаващ лесно върху баласт от умни инструментални щрихи. Искам да съм единият на колелото. А освен това ми се ходи в Париж. - Е.М.

Benoit & Sergio – New Ships 

Продуцентското дуо Benoit & Sergio някога покриваха звученето на Daft Punk ала "Around the World", използвайки забавяне на вокалите и в известна степен дезориентирайки бас линията. Е, дуото определено дръпна добре в света на френските електронни легенди, но с чисто новото си парче”New Ships”, те се върнаха в малко по-друга посока. Техните прозрачни вокали са си все още там, но искрата вече е запалена благодарение на добре настоени кийборди, които са готови по-агресивно да атакуват стадионите и да развалят всяка прическа, зализана с вакса. Парчето е течно злато. - Е.М.

The Killers – Miss Atomic Bomb 

Когато чух това парче за първи път, си спомних първия път, в който чух "This Isn’t Everything You Are" на Snow Patrol. И двете песни дойдоха при мен via e-mail. И двете ме отърваха от скуката на нищо-правенето. И двете нямат нищо общо с нещо конкретно, но и за двете помня обстановката, в която са ме заварили. Просто има такива парчета, както и такива събития, за които си спомняш точните си координати и координация, в които са (ти) се случили. Защо свързах точно тези две песни, не знам. И двамата вокалисти на бандите обаче - Брендън Флауърс (The Killers) и Гари Лайтбоди (Snow Patrol), ми звучат все едно преглъщат трудно на моменти. Сигурно това е връзката... за мен. И първият е по-готин, което пък няма връзка с нищо.

Песента на The Killers е от последният им албум Battle Born, който излезе през септември. Това е вторият сингъл от албума и вече се разпространява самостоятелно.

Изводът: не всичко в Outlook-а е за боклука. Четете си мейлите, момчета и момичета! БУМ! - Е.И.

Wu-Tang Clan – Six Diretions Of Boxing/ RZA feat. The Black Keys – The Baddest Man Alive 

Филмът "The Man With The Iron Fists" е един от многото, които НЕ очаквам с нетърпение. С "Ромео трябва да умре", който гледах заради Алия, заситих нуждата си от филми с карате изпълнения за този живот. Саундтракът към филма обаче е друго нещо, с това (бойно) изкуство засищане няма.

Както почти всичко, свързано с "The Man With The Iron Fists", и саундтракът е дело на RZA (той е сценарист, режисьор и играе във филма). Рапърът от Wu-Tang Clan е събрал внушителна банда изпълнители за албума и преди няколко дни започна да дразни, пускайки по парче. Вече сигурно сте чули песента на Кание – White Dress, но от трите песни от саундтрака, които са ми известни до момента, тази на г-н Кардашиян ми е най-скучна, затова я пренебрегвам. Парчетата на Wu-Tang Clan и RZA с The Black Keys – ето за това говоря. Но казах достатъчно. Препоръчвам ги. Особено второто, но задължително и първото. А и още нещо... саундтракът излиза на 23 октомври. Ху-ха! (джекичандвижение) - Е.И.