Aко не ти се слуша монолога ми за битрейти, цената на компактдисковете, обложките на компактдисковете, фалшивото вибрато, адските позьори, тъпото ново поколение, а аз знам, че не ти слуша нищо от това, тогава на помощ победоносно идва TRACKTOP-ът с най-впечатляващото от музиката за последните 5-6-7-8 дни.

Angel Olsen – Acrobat Първи коментар – обожавам тази песен. Втори коментар – гледането на видеото в HD e просто препоръчително. Докато минава пред очите ми, имам чувството, че някой го рисува. Знае ли един поне къде, по дяволите, мога да открия лириките на това чудовищно проклето парче? Защото бих го записала на касетка, ако гласът ми бе поне малко акробатичен като този на Olsen. Всеки път когато пуша и покажа главата си през прозореца, за да се полюбувам на лъскавите кристалчета, бликащи от басейна на съседите, имам чувството, че се намирам там, където е сниман клипа. Тази песен е направена за любов или за да припаднеш нежно в обятията на съня, мечтаейки... Парчето е част от втория албум на Angel Olsen, който излиза днес. "Мислех, че съм умряла", пее тя, ваейки гласните шепнешком само както пръст, обикалящ ръба на чаша вино, би могъл да стори същото. Въпреки кристалния си глас, песента превръща изпълнителката в една трагична кабаре-певица само за миг. Колкото и да е странно, това е глас, който приема да пее за живота – "Искам да бъда създадена от любов / Искам да бъда в живота" – в една песен, която започва подробно да разказва как тя иска да бъде "малко като някого друг”, и действа като утешител, че и повече. За наше щастие извадихме голям скъпоценен камък от прашасалата съкровищница на „Half Way Home”.

Sky Ferreira – Everything is Embarrassing Диско начало – чудесно! Електропоп копнежни вокали – много добре! Всичко е смущаващо – просто перфектно! Сега сигурно вече си мислиш, че тръпна от нетърпение по излизането на тавата „Ghost” (2 октомври), от която е част обектът на изследване „Everything is Embarrassing”? Е, чак пък толкова, просто звучи малко прекалено. Да, сериозно изнасилих бутона play за последните два дни, но кой не би го направил, когато пред себе си има чисто злато? В такива моменти си казвам: „Искаше ми се из аз да можех да пея...” и е излишно да разказвам за тръпките по гърба ми, когато си пусна трака за пореден път. Честно казано, бях малко поуморен от този стил на пеене през последното десетилетие, но всичко необходимо, за да даде тласък на вярата ми в радио-попа се оказа точно тази кука, това е обаждането, което очаквах! Тази песен е толкова закачлива, че може да хване и Халеевата комета – чувствителността на 21 век, съчетана с поп покритието през 80-те години на миналия век. "Може би, ако ми позволиш да бъда твоя любима”, пее Sky Ferreira в мрачен алт, но вместо да направи предложение, тя заявява: "... но аз не бих се притеснявала", като по средата на припева мърмори и поглежда надолу. Това е парче за хора, които се надяват на перфектната свалка с последното парче за вечерта, но за щастие не сме сред тях.

FIDLAR – Cheap Beer Като се има предвид, че името на бандата е акромин от "Fuck It, Dog – Life's A Risk", някакси не е толкова странно групата да си позволи да пусне песен, чийто припев е акромин на „Аз пия евтина бира, така че какво, да ти го начукам”. Думите са единствените, които се чуват ясно през двуминутното произведение на пънк/скейт-атлетите от Лос Анджелис, защото това е и единственото, което наистина има значение. Колкото и запенени да изглеждат момчетата от “FIDLAR”, парчето "Cheap Beer" идва от едноименния и забележете – дебютен албум на бандата, който излиза в началото на 2013 г. Тези пичове ще обиколят големите музикални фестивали догодина, а сингълът им може спокойно да стане химн на някое Световно по футбол. Но дори и ако те хванат заради преминаване на позволената скорост за шофиране, помислят за бездомник, намерят в колата ти линийки спийд и торби с трева, опитвайки се да довлачиш дебелия си задник в Северно Мексико, докато в същото време бандата ти раздава рифове и групови викове, припевът е само насока, която ще ти помогне да запълниш и останалата част от собствения си живот с рисковано поведение. Защото както знаеш – майната му, куче.