Американска фирма пусна риза, изработена със специално влакно, която може да се носи, без да се пере и глади в продължение на 100 дни.

Дрехата е ушита от вълнен плат с много тънка нишка и съумява да се пребори с телесната миризма. Тя ухае на свежо и при най-обилно потене. Фирмата тествала новия си продукт, като го предоставила на туристи в Андите и на посетители в нюйоркски нощни клубове.

Лабораторните тестове показали, че специалната вълнена нишка, разработена от компанията, се къса 6 пъти по-трудно от памучната и възвръща първоначалната си форма 20 хиляди пъти, без поражения. Памукът се къса след 3 200 разтягания. Вълната също по-трудно се мачка, защото в нея има естествени съставки, които възвръщат първоначалната й форма.

Производителите твърдят, че потта не се задържа по вълната, защото позволява на влагата да се изпари. Фирмата "Wool & Prince" влага в новия си продукт вълнена нишка, която е три пъти по-тънка от човешки косъм. От компанията твърдят, че сама по себе си човешката пот няма мирис. Тя започва да издава неприятно ухание, когато остане по кожата и по нея се развият бактерии.

Вълната обаче спира този процес, тъй като повече от всички останали материи, попива течностите и им позволява да се изпарят.

Компанията шест месеца разработвала влакното Cotton-Soft. Устойчивите на мръсотия ризи струват 63 британски лири.