Стресиращо е да знаеш, че всеки момент батерията на iPhone-a ти може да се изтощи напълно, зарядното ти е вкъщи, а ти предстои още цял ден, в който имаш нужда от пълния потенциал на смартфона си.

Everpurse

Нов проект, който набира средства в платформата за финансиране на иновативни решения - Kickstarter, слага край на този проблем. Изобретението представлява малка чантичка, наречена Everpurse, която е оборудвана със зареждаща се батерия от 2500 mA, с която можете да зареждате iPhone, iPhone 4S и дори новия iPhone 5.

Устройството започва да се зарежда, когато го поставите в едно от джобчетата на чантата. Естествено, все някога ще трябва да заредите и чантата си (върху специална поставка), но нейната идея не е да служи като единственото ви зарядно, а да ви спаси, когато сте забравили да заредите телефона си.

Създателите на Everpurse твърдят, че батерията на чантата може да осигури мощност в телефона ви за цял ден, та дори и да ви останат още часове за други спешни случаи. 

Everpurse

Чантичката може да се носи самостоятелно или пък да я приберете като портмоне в по-голямата си чанта, което дава възможност и на господата да се възползват от услугите й. Мъжете могат да скрият Everpurse в куфарчетата или раниците си, ако се притесняват да носят чанта на китката си.

Изобретателите планират и чанта зарядно за Android.