Китайският гигант в производството на смартфони Xiaomi представи нова екшън камера, която изглежда ще бъде сериозна конкуренция на GoPro Hero – най-малкото в Китай.

 

Засега камерата Yi няма да бъде на разположение извън родината на Xiaomi, но ще се продава на впечатляващо ниската цена от 399 юана (само 64 щатски долара), като предлага някои грабващи погледа характеристики.

 

Новото устройство показва амбицията на компанията да излезе извън пазара на смартфони и предлага на потребителите възможност да пазаруват в по-голямата екосистема от продукти на Xiaomi.

 

Екшън камерата Yi разполага с 16-мегапикселов сензор и може да заснема 1080p видео при 60 кадъра в секунда, което е по-добро от 130-доларовата GoPro Hero, която може да заснема само 1080p запис при 30 кадъра в секунда или 720p филм с 60 кадъра.

 

Неочаквано за такова евтино устройство, Yi също използва висококачествен сензор за изображения от Sony (с Exmor R CMOS) и предлага 64GB вградена памет съхранение на данни – два пъти повече от това на това на Hero.

 

Подобно на предлаганото от GoPro, Yi може да се използва до 40 метра под водата и идва със смартфон приложение, с което можете да контролирате от разстояние камерата, както и да редактирате и споделяте заснетите кадри.