Технологичната компания „Самсунг” пусна в продажба новите си телефони Galaxy S8 и S8+, но единствените коментари в интернет са дали производителят най-накрая е отстранил „функцията за взривяване”.

В края на миналата година „Самсунг” бяха принудени да изтеглят от пазара телефона Galaxy Note 7 заради множество случаи на самозапалване и самовзривяване на устройството. Този модел беше забранен и за внасяне на самолети.

Снимка: Reuters

Днес компанията най-накрая показа следващия си телефон, който се твърди, че е „убиецът на iPhone”. Въпреки изчистеният дизайн и многото подобрения по изпълнението на продукта, потребителите в социалните мрежи коментират единствено безопасността на устройството.

„Уважавам колегите ми на терен, които в момента тестват новия Galaxy S8”, пише един потребител в „Туитър”, споделяйки снимка на сапьор в пълна екипировка.

Друг потребител споделя снимка на пожарогасители с текст „Поръчайте вашия Galaxy S8 сега и ще получите безплатен подарък”.

Подигравките не спират до тук – друг потребител е избрал снимка на автомобил на пожарната, като към нея върви текст „В момента пред събитието за Galaxy S8”.

Върлите фенове на Apple веднага обвиниха конкурента им, че е откраднал всички идеи от проекта на бъдещия iPhone 8, който трябва да бъде пуснат в продажба през есента.