В навечерието на технологичното изложение IFA (4-9 септември, Берлин) компаниите разкриват силните карти, с които смятат да играят в настъпващия предколеден период – най-благодатният за покупка на скъпи играчки.

Acer и Lenovo вече представиха своите геймърски машини, но Asus определено изненада с дебюта на първия лаптоп в света с водно охлаждане - Asus GX700. Екзотичната за света на компютрите технология вече се използва в настолни машини, а тук възниква въпросът – не е ли твърде голям охлаждащият модул (с помпа и радиатор) и доколко преносим ще бъде един такъв лаптоп.

Компанията все още не разкрива характеристиките и цената на Asus GX700. Засега е ясно, че това е първият 17-инчов лаптоп с 4K екран. Графичната карта е Nvidia GeForce и вероятно ще може да бъде овърклокната (превключена в по-интензивен режим), когато водното охлаждане се включи.

Снимка: Asus

 

Повече детайли бяха съобщени за другия нов геймърски лаптоп на компанията – G752 (на снимката долу). Той е с графична карта Nvidia (най-скъпият вариант е с GTX 980M с 8GB video RAM), процесор Intel Core i7-6700Q, Thunderbolt 3 портове и 17,3-инчов екран с опция за 4K резолюция. Лаптопът ще бъде на пазара в „последните месеци на 2015 г.”

Снимка: Asus