След като придоби пълен контрол над Nokia, Microsoft започва да развива финландската марка в посока към нейните изконни ценности – например производител на добре направени, но не много скъпи устройства. Така на бял свят се появява Nokia 215 – смартфон на цена от едва 29 долара (около 48 лева).

Това устройство е насочено към страните с развиващи се пазари, като предлага на клиентите 29 дни живота на батерията в режим на готовност, има вариант за работа с две SIM карти, вградено фенерче и FM радио. Освен това има и 2.4-инчов, 320х240 дисплей, 0.3-мегапикселова камера, както и Bluetooth свързаност. От Microsoft казват, че 215 е техният "най-достъпен интернет телефон", който предлага като софтуер мобилния браузър Opera Mini и ограничен набор от предварително инсталирани приложения, включително Twitter, Facebook, Messenger и Bing Search.

 

Отсега искаме да кажем, че Nokia 215 няма да ви дава най-бързото интернет сърфиране, тъй като поддържа само 2G мрежи. Въпреки това е идеален за развиващите се мобилни пазари в Азия, Африка и Близкия изток, където може да се очаква по-късно през това тримесечие, но няма планове за пускането му в САЩ.