Повечето големи играчи в часовникарския бизнес като Rolex и Omega не демонстрират какъвто и да е интерес към новата мода на смарт часовниците, водено от големи технологични корпорации като Apple и Samsung.

Но компанията Montblanc прави нещата малко по-различно и ще започне да предлага модел, наречен Timewalker Urban Speed е-Strap, който ще привнесе доза технология за ентусиастите, без това да бъде в компромис с красивата изработка и дизайна на аналоговия механичен часовник. В много случаи, това е като да вземеш най-доброто от двата свята, но само времето ще покаже дали това е ще се превърне в хит или е просто маркетинг трик.

Timewalker Urban Speed е-Strap работи с Android и IOS. Комуникира с вашия телефон чрез Bluetooth. Има възможност да се прикрепя към всяка 20 или 22 мм каишка, така че електронната лента не е ексклузивна само за определен часовник на Montblanc. Лентата е направена от гумирана неръждаема стомана с черен екран. Животът на батерията е пет дни. Вибрира и дава известия, когато някой ви праща мейли, текстове, или ви звъни. Има вграден фитнес тракер, който измерва направените крачки, изгорените калории и изминатото разстояние. Можете да пускате и спирате музиката на смартфона си чрез лентата.

Снимка: Montblanc

Timewalker Urban Speed e-Strap ще бъде включена в три различни предстоящи Montblanc часовника, но също ще се продава самостоятелно за около $420.