Задава се нов Android смартфон, но той не е като всички останали! Устройството идва от компанията за китарни усилватели, слушалки и Bluetooth говорители Marshall Headphones и представлява перфектната джаджа за аудиоманите.

Наречен „London”, смартфонът има два мощни предни говорителя и два микрофона, но по-необичайното е, че има два стерео аудио изхода, което е отлична възможност за сухи тренировки на начинаещи диджеи за миксиране на песни или пък да слушате заедно музика с приятел, докато пътувате. Специален златен бутон „M”, разположен между жаковете, пък дава незабавен достъп до вашите парчета.

Друг приятен златен акцент е колелцето от лявата страна, което служи за контрол на силата на звука. Като бонус към смартфона от компанията включват и своите слушалки модел „Marshall Mode”, които се поставят в ушите.

Marshall London разполага с 4.7-инчов, 720p дисплей, процесор Snapdragon 410 с четири ядра на 1,4 GHz, 2GB оперативна памет, 16GB за съхранение на данни, както и 8-мегапикселова задна камера. Батерията не е кой знае колко голяма – 2,500mAh, но е сменяема, а като плюс има microSD слот за добавяне на допълнително място за съхранение на информация.

Но, разбира се, този телефон не е важен заради техническите си спецификации като телефон, а заради музикалното преживяване – продуктът има висококачествен аудиочип и звукова карта "Wolfson WM8281 Audio Hub", софтуерен еквилайзер "Global Equalizer" и може да просвирва некомпресирано FLAC аудио.

Предварително инсталирано на London е добре познатото в музикалните среди Android приложение "LoopStack". То представлява 4-канален рекордер, който позволява да бъдат записвани независимо един от друг до 4 трака. LoopStack предлага висококачествен запис при 44KHz и 16 бита.

London ще дебютира на пазара на 21 август това лято при цена около 590 щатски долара.