Технологичните сайтове в САЩ алармират, че приложението Google Photos продължава да качва снимки в интернет дори и след деинсталирането му.

Проблемът е забелязан от потребител, който изтрил Google Photos, но след месец решил отново да го използва. Когато инсталирал повторно приложението, той установил, че през цялото време Google Photos не е спряло да качва снимки в „облака”.

Оказва се, че настройката за ъплоуд на снимки не е част от Google Photos, а е на по-високо ниво в главните настройки на Google профила на потребителите. Това е така, защото, както всяка друга услуга на Google, и Google Photos е напълно интегриран с останалите приложения на технологичния гигант и ако не вземете специални мерки, приложението остава активирано в настройките на вашия Google-профил.

Така че, ако не искате повече да правите резервно копие на снимките си в „облака”, идете директно в Google Settings на вашия Google-профил и изключете опцията Google Photo Backup. Огледайте и другите настройки. Може да се окаже, че там се намира и някоя друга важна функция, която не сте откривали досега.