След редица подсказващи изображения за бъдещата визия на модела G4, LG официално представи дългоочаквания смартфон. Дизайнът на LG G4 е определен от извивката Slim Arc, която минава по цялото му тяло, съчетанa с невероятен дисплей с фина кривина. Повече от просто дизайнерски акцент, Slim Arc предлага 20 на сто по-добра издръжливост и здравина в сравнение с плосък смартфон при изпускане.


За заснемането на изображения при по-малка от идеалните условия на осветеност, на разположение е 16-мегапикселовата задна камера на LG G4, чийто обектив разполага с бленда F1.8, която позволява цели 80 процента повече светлина да достигне до сензора. За селфита LG включва и 8-мегапикселова предна камера, която е идеална за детайлни портрети и групови снимки.


Ново за G4 са ръчните настройки в режим Manual Mode, които позволяват на опитните фотографи да контролират фокуса на камерата, скоростта на затвора, ISO-то, компенсацията на експозицията и баланса на бялото. По-напредналите фотографи могат също да записват своите снимки в RAW формат, в допълнение към JPEG – за по-прецизно редактиране без загуба на информация в кадрите.

Новият флагман на LG е оборудван със сменяема батерия с висок капацитет от 3000mAh, работи под мобилната операционна система Android 5.1 Lollipop и разполага с процесор Snapdragon 808, 3GB оперативна памет и 32GB вградена памет за съхранение на данни.

Приятно впечатление при LG G4 е гърбът му от естествена кожа в шест цвята като база, като са възможни опции с керамика и метал. LG G4 вече започна своята глобална инвазия с премиера в Корея на 29 април.