За Alex P казват, че е рапър за възрастни, не за тийнейджъри. Пише сам текстовете си и говори за нещата от живота така, както само едно момче, пораснало в "Люлин" може. Срещаме се пред блока, в който е живял като дете и в който живее до днес и си говорим за промяната в музиката и в живота.

Разказва, че е бил „едно от добрите деца във входа”, обръщали се към него при нередности. Не, на този етап не мисли да става домоуправител. „Люлин” ми е моето убежище.Където и да ходя, каквото и да правя се връщам тук”, казва той. Иначе е живял в Мексико, Германия и Холандия.

Къде идва музиката? „Аз съм бил доста будно дете и много за млад човек са ме притеснявали неща, които до ден-днешен не са наред в България. Имам едно парче, чиито първи куплет съм писал в 10- ти клас "Кой е мъжкар" се казва и говоря точно за нещата, които и днес са наболели”.

Всяка здрава нация си има здравата система
А нашата мързел я накаца, системата я нема
Всяка сричка прави тема, всяка тема е дилема
Бая сме приказвачи и отговори нема.
Само си говориме някакви неща, а нищо не се променя.

Признава, че откакто е станал баща, в текстовете си има и възпитателна нотка. Освен това се усеща пораснал и по-лесно обяснява това, което иска да каже.

„Стори" е най-новото парче на Alex P, посветено на всички подрастващи, които губят времето си в социалните мрежи. "Стори" е опция, в която всеки може да покаже какво прави в деня си, записвайки кратко видео и споделяйки го с целия свят.

„Най-лошото от цялата тая работа е, че те се впечатляват сами на глупостта си. Специално момичетата, те гледат колко гледания имат на едно такова стори, радват се и ако няколко човека й напишат „Уау”... тя ще направи още 10! Те я поощряват по някакъв начин и тя продължава да се занимава с глупости”.

Алекс е категоричен – даже и в най-„глупавите” парчета трябва да има послание.