Британският певец Стинг се изказа в защита на младите момичета от руската група Pussy Riot, които са в затвора за хулиганство.

На 21 февруари 2012 г. скандалната женска пънк-банда изпълни композицията си "Богородице, Прогони Путин" в църквата "Христос Спасител". "Възмутително е, че музикантите от Pussy Riot могат да получат присъди до 7 години затвор, каза певецът в изявление, разпространено от правозащитната организация "Амнести интернешънъл".

Оспорването е законно и първостепенно право на всяка демокрация, добавя певецът, който подчертава, че "чувството за мярка и за хумор са признак на сила, а не на слабост". "Руските власти със сигурност ще оттеглят тези лъжливи обвинения и ще позволят на тези жени, музикантки да се върнат към живота си и при децата си", изразява увереност той.

Трите момичета от Pussy Riot - Екатерина Самуцевич, Мария Альохина и Надежда Толоконникова - понастоящем са обвиняеми по дело за хулиганство. В петък съд в Москва разпореди задържането им в ареста до януари 2013 г.