Изпълнителките от най-популярната момичешка формация на всички времена – "Спайс гърлс" ще се съберат отново за световно турне догодина, но без преквалифициралата се в модна дизайнерка Виктория Бекъм, съобщи Контактмюзик.

През 2016 г. се навършват 20 години от излизането на първия сингъл на групата – Wannabe, превърнал се в огромен световен хит, и Ема Бънтън, Мел Си, Гери Халиуел и Мел Би смятат да отбележат годишнината с поредица концерти по света. Към тях обаче няма да се присъедини петата изпълнителка от групата, модната дизайнерка и съпруга на бившия футболен ас Дейвид Бекъм – Виктория.

Източник от обкръжението на певиците разкрива за вестник "Сън", че миналия месец Мел Би е пристигнала в Лондон, за да съгласува тайно с останалите три изпълнителки плановете за събирането.

"Това ще бъде едно от най-големите поп събирания на всички времена. Феновете изпитват носталгия по "Спайс гърлс" и горещо желаят те да се съберат отново. От подобно начинание всяка от "спайските" ще спечели над 10 милиона лири", казва неназованият източник.

Виктория Бекъм се присъедини към групата за турнето през 2007-2008 г. и за участието на "Спайс гърлс" на церемонията по закриването на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г., припомня изданието. Тя все още има възможност да се включи в планираното за догодина световно турне, но настоява, че е прекалено заета.

Виктория Бекъм е обявила, че е много заета.

"Виктория желае късмет на момичетата. Тя е твърде заета с модния си бизнес и семейството, за да се върне на музикалната сцена. Освен това Виктория смята, че "Спайс гърлс" се оттеглиха от сцената по възможно най-впечатляващия начин с изпълнението им на закриването на Олимпиадата, и се притеснява, че едно ново събиране ще помрачи оставения от тях светъл спомен", допълва източникът.

Първоначално останалите изпълнителки не са били склонни да предприемат нищо без Виктория Бекъм, но сега осъзнават, че времето им за събиране изтича и сега е моментът да го планират и подготвят.

"Дълго време момичетата отказваха да работят над каквито и да е съвместни проекти без Виктория, защото искаха да са в оригиналния си състав. Двадесетата годишнина от издаването на сингъла Wannabe обаче наближава и казусът вече е "сега или никога", казва източникът.

Очаква се през следващите седмици квартетът да започне преговори с концертни промоутъри и да избере новия си мениджърски екип.