Грандиозният сексскандал с мегапродуцента Харви Уайнстийн продължава да тресе Холивуд, подхранван от гнева на стотици жени, третирани като парчета месо от масивни филмови фигури. Жертвите на Уайнстийн вече са 50, а броят им продължава да расте.

Кампанията в социалните мрежи от жени жертви на сексуално насилие #metoo, провокира дискусия дори в Европейския парламент. И докато всичко това се случва, излизат още разкрития -  най-горещият случай на официално, публично обвинен хищник от последните дни е режисьорът и сценарист Джеймс Тобак.

На 72 години той има солидна кариера в киното, но не е име от калибъра на Харви Уайнстийн и не може да бъде определен като представител на холивудската А група, макар да има номинация за Оскар за филма „Бъгси”.

Малко се прекалява с реториката и с драмите. Това не са наивни госпожици, а привилегировани млади дами, коментира по случая в предаването „Тази събота” по bTV Красимир Иванов - продуцент с богат опит в киното, работил с режисьори като Ермано Олби, Мел Гибсън и Мартин Скорсезе.

„Това не са горките актриси”, категоричен беше той.

„Много по-страшни са изнасилванията и домашното насилие и драмата на една проститутка, която работи за 20 лв. на околовръстното”, смята Красимир Иванов.