Две благотворителни дружества обединиха сили, за да сбъднат последното желание на 87-годишна жена, страдаща от болестта на Паркинсон – да се качи отново на кон.

Холандката Нели Якобс се запалила по ездата още когато била на девет, участвала в конни надбягвания и състезания по прескачане на препятствия и получила много медали и отличия.

Преди 40 години обаче била диагностицирана с болестта на Паркинсон. След появата на първите симптоми тя усетила проблеми с придвижването и скованост в мускулите и била принудена да се откаже от ездата.

Днес, на 87 години, Нели е прикована към инвалидната си количка, а движенията ѝ са силно ограничени, но любовта ѝ към конете все още е жива.

Именно затова последното ѝ желание било да получи възможността да язди отново. Когато научили за него, цели две благотворителни дружества решили да ѝ помогнат и създали проект на име „Скритите желания”.

Има ли време кога се е случило? Нели била качена на специално легло, закрепено върху гърбовете на два коня, и направила своята така мечтана обиколка.

Синът ѝ бил неотлъчно до нея и наблюдавал грейналото ѝ от радост лице. По думите му единствената дума, която майка му изрекла, била heerlijk, което в превод от холандски означава „прекрасно”.

Доброволците, помогнали за осъществяването на мечтата ѝ, пък били единодушни, че усмивката на Нели си е заслужавала всички усилия.

Вижте във видеото трогателната усмивка на Нели Джейкъбс, след като сбъдна последното си желание: