Носителката на "Оскар" Сандра Бълок е най-високоплатената актриса според класацията на сп. "Форбс", предаде Ройтерс. След нея се нареждат Дженифър Лорънс и Дженифър Анистън. Класацията обхваща периода юни 2013- юни 2014 година.

За 12 месеца Бълок е депозирала в сметката си 51 милиона долара. Основната част от средствата 50-годишната Бълок е спечелила като хонорар за участието си във филма "Гравитация" от миналата година, който спечели 7 награди "Оскар", включително и за най-добър режисьор за Алфонсо Куарон. Лентата донесе на създателите си 716 милиона долара приходи от продажбата на билети по света.

Бълок, отличена с "Оскар" за най-добра актриса за участието си в "Сляпата страна" (2009 година), се изкачи в класацията на най-високоплатените актриси на сп."Форбс" от 7-о на 1-во място.

На втора позиция за втора поредна година е друга носителка на "Оскар" - 23-годишната актрисата Дженифър Лорънс, звезда от "Игрите на глада". Нейните приходи за 12 месеца се изчисляват от "Форбс" на 34 милиона долара. Доста по-добър резултат от предишните 26 милиона долара.

Трета е 45-годишната "приятелка" Джунифър Анистън с 31 милиона долара. Това е едно място нагоре в сравнение с миналогодишната класация на сп."Форбс". Челната петица се оформя от 41-годишната Гуинет Полтроу, която е спечелила 19 милиона долара, и от Анджелина Джоли, с 18 милиона долара. В миналогодишната класация на "Форбс" Джоли бе на първо място.

От класацията на сп."Форбс" става ясно, че за периода юни 2013 - юни 2014 година 10-те най-високоплатени холивудски актриси са получили общо 226 милиона долара, което е по-добър резултат от предходния период - 182 милиона долара. Сумата обаче е далеч по-малка, отколкото са заработили колегите им - 419 милиона долара за същия период.