Род Стюарт може да се слави като най-големия завоевателна дамски сърца, но на млади години най-близкият до душата му човек се оказал не друг, а Елтън Джон, става видно от публикувани откъси от мемоарите на певеца с дрезгавия глас.

Автобиографичните пасажи на Стюарт от книгата му "Rod:The Autobiography" видяха бял свят в най-новия брой на "Ролинг стоун". В тях той описва как заедно с Елтън Джон се отдавали на диви купони, разменяли коледни подаръци и си имали прякори, с които се обръщали един към друг – Филис и Шарън.

Елтън Джон и тогавашния му приятел живеели в непосредствена близост до къщата на Род Стюарт на запад от Лондон и през 70-те години тримата били неразделни. Женкарят Род се възхищава от гея Елтън заради неистовата му издръжливост. "По време на купоните аз винаги първи падах под масата, спомня си Стюарт. Елтън носеше невероятно много на алкохол и на кокаин!".

Род изтъква в мемоарите си екстравагантността на Елтън. Една Коледа пианистът му подарил картина на Рембранд. А Род му върнал жеста с невероятен портативен хладилник, който закупил след като обиколил всички лондонски магазини. "Това е моят леден букет!", му казал с благодарствена усмивка Елтън.

В мемоарите си Род опровергава слуховете, че бил гей и си имал големи неприятности, след като посетил бар за моряци хомосексуалисти в Сан Диего през 70-те години. "Тази история я пусна бившият ми пиар, лека му пръст, Тони Туун, след като го уволних". Автобиографията на Стюарт ще излезе на книжния пазар на 23 октомври.