Светът загуби един от най-забавните си обитатели – актьора Робин Уилямс. Носителят на „Оскар” бе открит мъртъв в дома си, като предполагаемата причина за смъртта му е самоубийство.

Малка утеха за почитателите на легендарния комик са четирите филма с негово участие, които предстои да излязат, освен десетките бесмъртни роли, които актьорът оставя на света.

Предстои да видим Робин Уилямс в третата лента от поредицата „Нощ в музея”, където актьорът играе статуя на президента Теодор Рузвелт, която оживява. Merry Friggin' Christmas също е комедия с участието на Уилямс и предстои да излезе тази година. Актьорът е приключил работата си и по анимационния филм „Absolutely Anything”, в който озвучава кучето Денис. Филмът ще излезе по кината догодина. Филмът Boulevard, който бе представен на кинофестивала в „Трайбека” също предстои да излезе по кината по света.

Докато чакаме да видим любимеца си в последните му роли на големия екран, можем да си припомняме безброй пъти емблематичните му превъплъщения, които му спечелиха славата, уважението на Холивуд и любовта на любителите на киното по света>>>

В памет на Робин Уилямс bTV Cinema ще излъчи тази вечер - 12 август, от 21ч. филма "Хук", а утре вечер - 13 август, от 21ч. филма "Двестагодишен човек"!

Щастливи дни (Happy Days)През 1978г. Робин Уилямс се появява за първи път на малкия екран в ролята на извънземния Морк в хитовия по онова време сериал „Щастливи дни”. Ролята е толкова успешна, че ABC му й посвещава отделен ситком – Морк и Минди, който се излъчва от 1978г. до 1982г. в четири сезона. С ролята си на Морк Уилямс си спечелва една номинация за награда Еми и две за Златен глобус, като печели един „Глобус”.