Апелативният съд на щата Ню Йорк потвърди присъдата на 88-годишния Антъни Маршал, представител на прочутата фамилия милиардери Астор.

Съдът отхвърли молбата на Маршал да бъде оставен на свобода заради влошеното му здраве. Сега той ще трябва да излежи в затвора от една до три години. Присъдата срещу наследника на Астор бе произнесена още преди няколко години, но той остана на свобода, докато не бъде разгледана жалбата на адвокатите му до Апелативния съд.

Все още не е ясно дали Маршал ще се отправи незабавно към затвора, или адвокатите му ще измислят още нещо, за да отложат изпълнението на присъдата.

През 2009 г. Антъни Маршал, син на милионерката и филантроп Брук Астор, бе признат за виновен по обвинение в измама и в опит да присвои огромното състояние на майка си, в най-големия обществен процес на Ню Йорк от години.

Брук Астор умира на 105-годишна възраст през 2007 г. След третия си брак с Винсънт Астор тя започва да се занимава с благотворителност. Обича да повтаря, че "парите са като тор и струват нещо, ако бъдат разпръснати наоколо".

Очевидно ръководена от този девиз, тя не завещава състоянието си от 200 милиона долара на родния си син, а на попечителски фонд, като се разпорежда на Маршал да бъде изплащан процент от капитала. След смъртта на Антъни Маршал всички пари трябва да отидат за благотворителност. Този развой на нещата обаче не се харесва на съпругата на Маршал Шарлийн и тя убеждава мъжа си да си присвои по-голямо парче от наследството.

През 2004 г. Маршал с помощта на адвоката си подправя подписа на майка си и променя завещанието й в своя полза. Това му позволява да наследи 60 милиона долара. Задачата му е облекчена от факта, че Брук Астор по онова време вече страда от болестта на Алцхаймер и от старческо слабоумие.

Според "новата редакция" на завещанието след смъртта на Астор всички пари е трябвало да преминат в ръцете на Маршал, а не на благотворителния фонд, а след неговата смърт – в ръцете на Шарлийн.

През 2009 г. съдебните заседатели вземат решение на 12-я ден от разискването на маратонския процес, който включва изслушване на почти всички важни обществени фигури в САЩ. Сред тях са Хенри Кисинджър и Барбара Уолтърс.

Маршал Астор е награждаван с "Тони" за мюзикълите си, поставяни на Бродуей.