Целият ми престой в „Мастършеф” се разви като филм. Това каза в „Тази сутрин” по bTV победителят в третия сезон на „Мастършеф” Божана Кацарова, която грабна и наградата от 100 000 лева.
„Чувствам се почти като главния герой в „Беднякът милионер”, който отговаряше на всеки въпрос за голямата награда на телевизионното шоу. Стъпка по стъпка, всяка следваща задача даваше директна препратка към нещо, което вече ми се е случвало”, призна тя.
Божана разкри, че е обмислила абсолютно всеки детайл представянето на ястията си на финала, което й е струвало една седмица безсъние.
Целта била, като влезе в кухнята, да е ясно, че идеята й е шлифована като истински диамант. „Да си показал, че тези три месеца и доверието, което ти е било гласувано, не са били напразни, че целият труд и хъс ще достигне до кулминация и твоята звезда ще изгрее”, обясни Божана.
„Митко е уникален кулинар, беше достойна конкуренция”, каза тя за опонента си на финала.
Божана се определя като вманиачена по готвенето. „Събуждам се с идея в главата и мога да изръчкам целия интернет и всички книги, за да стигна до сърцевината на това как например се прави камуфлажна торта”, поясни тя.
„Често се шегувахме зад камерите, че ако трябва, ще си отрежа парче от ръката и ще го сготвя, но чинията ми няма да е празна”, не скрива хъса си тя.
„За да станеш добър кулинар, не е важно само да си завършил например кулинарно училище, а постоянно да подхранваш съзнанието си с информация, впечатления, пътувания, запознанства, разговори, и всяко това нещо да ти помага да слагаш по едно малко късче към перфектното ястие”, категорична е Божана.
По думите й участниците в третия сезон на „Мастършеф” са се превърнали в семейство на кулинари, в която гладни хора няма да останат гладни никога.
За журито пък тя заяви, че са били строги, но справедливи.