Голите модели ще се завърнат отново върху корицата на известното списание за възрастни „Плейбой”, след като преди година беше взето решение в списанието да има снимки на облечени, макар и леко, жени.

Съобщението направиха основателят на изданието Хю Хефнър и синът му Купър, като нарекоха предишното решение за отказа от фотосите „грешка”.

„Плейбой” съобщи новината в „Туитър” и „Фейсбук” с хаштаг „Голотата е нормална” (#NakedIsNormal). Това е и мотото на корицата на новия брой на списанието.  

„Голотата никога не е била проблем, защото голотата не е проблем. Връщаме се към своя индивидуален стил и отново заявяваме кои сме”, написа Купър Хефнър.

Списанието обяви миналата година, че спира да публикува голи снимки на жени, защото те вече не са особено интересни при наличието на толкова леснодостъпна порнография в интернет. Решението беше взето под ръководството на предишния президент на компанията Скот Фландърс, който напусна няколко месеца по-късно.

„Комбинацията от „Плейбой” и идеята за облечени модели е вид оксиморон. Те винаги ще носят стереотипа за голо списание”, коментира професорът по журналистика в университета в Мисисипи Самир Хусни, според когото забраната за пълна голота вероятно е отблъснала повече читатели, отколкото е привлякла.