Пловдивчани изобретиха чаша за кафе, която се яде.
Освен, че е вкусна, новата чашка е изградена от напълно разградими вещества, които не замърсяват околната среда.
Създатели на чашката за кафе, която се яде след кафето, са приятели от детството. Преди три години направили първите проби от вафлено тесто. Днес продуктът вече е патентован, а напролет започва да се предлага по кафенетата.
Необичайният съд е направен от зърнени продукти и това, което я държи цяла е тестото и печенето.
Чашката се запазва изцяло за срок от 40 минути. Подобни продукти има на няколко места по света. Уникалното на българската чашка е, че не променя вкуса на напитката.
Приятелите обмислят да разнообразят вафлените чашки, като им придадат различни вкусове
Следващата цел е да бъде измайсторена и бъркалка за кафе, която също може да се хапва.