Менюто за партито след церемонията по връчването на наградите „Оскар” беше представено официално пред медиите в Лос Анджелис.
Главното действащо лице от 18 години насам е майсторът кулинар Волфганг Пук, който ще приготви 50 различни блюда.
"Можете спокойно да наречете менюто "най-големите хитове на Волфганг от последните 30 години. Това е перфектното меню, защото има по нещо за всеки", каза кулинарният гуру.
Сред блюдата са: пишена сьомга, пилешки пай с черни трюфели, такос с омар, домати и лук, салата от цвекло с масло от шам-фъстък, задушени ребърца с пармезан и полента и др.
"Преди церемонията всички са на диети, а веднага след това се нахвърлят лакомо върху храната. Обожавам да храня гладни тълпи”, заяви пред репортерите Пук.
Обстановката на вечерята тази година ще бъде по-неформална от обикновено. Чиниите са по-малки, защото звездите ще са в движение и ще хапват на крак.