Попфолк изпълнителят Орхан Мурад защити 14-годишната си дъщеря Сузи след скандалното видео към нейна песен, което предизвика множество коментари в социалните мрежи.

Мнозина са на мнение, че визията и поведението й в клипа не отиват на възрастта й.

Сузи и баща й обаче изтъкнаха, че в клипа тя играе роля.

„Всичко е клип, всичко е филм, всичко е роля. На фона на повече от 1 милион гледания 200-300 хейтърски коментара какво означават? В живота е съвсем друг човек”, подчерта Орхан Мурад в предаването „Тази неделя” по bTV.

Той отбеляза, че е запознат със съдържанието на клипа, и знае, че в него има „туърквания и това, което се прави в почти всички клипове и песни както на западните изпълнители, така и на българските, защото ние сме бледо подобие и огледало на това, което се случва в истинския шоубизнес”.

„Сузи работи изключително независимо от мен. Тя не се съобразява дори и с моите музикални съвети, за съжаление. Моят съвет за в бъдеще е да разчита на моя музикален капацитет и да работим заедно по отношение на текстове и на всичко”, подчерта Орхан Мурад.

На свой ред Сузи подчерта, че не чете коментарите за себе си в интернет. „Имам много по-важни работи от това да чета коментари и да се влияя от нечие мнение”, отбеляза тя.  „В клипа съм артист, играя роля”, подчерта 14-годишната изпълнителка.

„В училището, което съм учила досега, ми се кефят, поздравиха ме лично и доста се радват, каза Сузи, като баща й допълни, че много изпълнители също са я поздравили за песента.

„Така се прави – за да стане известен човек в България, даже и по света, тръгваш с провокация. Като наложиш името си, ако решиш, може да започнеш да възпитаваш”, категоричен беше Орхан Мурад.

Снимка: btvnovinite.bg

„Целият проблем на държавата е, че Орхан Мурад не може да види дъщеря му какво прави ли? С какво клипът е по-скандален от клиповете на другите изпълнители в този жанр”, попита той.

По думите му и медиите са виновни за налагането на този стил на работа, особено в младежкия жанр.

„Провокацията е единственият начин да станеш известен, след което вече да правиш хубави неща”, повтори той.

„Аз не съм възпитател, не възпитавам нечии деца, по-скоро го правя, защото така са ми казали, там съм артист. Който ме познава, знае, че не съм дивата скандална личност. Аз съм кротко момиче, което успява и си постига целите с доста труд и огромно желание”, посочи и Сузи.

Баща й я описа като прекрасно, умно, културно и талантливо дете, което е участвало в много благотворителни инициативи.

Сузи беше категорична, че няма корекции по себе си, а баща й изтъкна, че й забранява и татуировки. Майката на Сузи  също харесала клипа.

Идоли нямам, призна дъщерята на Орхан Мурад. Разкри още, че се възхищава на Риана, Бионсе и Шакира, харесва и Гери Никол, която също я поздравила за песента.