Новата Мис България Тамара Георгиева трябва да се възползва факта, че привлече вниманието към себе си, каза в „Тази сутрин” по bTV модният експерт проф. Любомир Стойков. Поводът беше разразилата се буря от коментари в социалните мрежи по повод избора на победителката в конкурса.

„Шансът е със своята кауза и харизматичност, социална и професионална ангажираност наистина да докаже, че тя заслужава тази награда”, отбеляза той.

Той даде пример с Мис България 2009 Антония Петрова, за която също имаше множество коментари. „Тя много умело се възползва от това, че привлече вниманието към себе си, успешно управлява своя имидж и постигна завидна популярност, в това число и задгранична”, каза проф. Стойков.

„Когато говорим за стандартите за красота, масовото мнение, Фейсбук общността очаква миловидна симетрична наситена с женски сексапил красота. Когато тези очаквания не се оправдаят, смятат, че е настъпила катастрофа”, допълни проф. Стойков.

Фотографът Валери Захов, който е снимал конкурса, отбеляза, че се е снимало на живо, а не в студио.

„Проблемът беше, че по време на награждаването участничките излязоха много напред на сцената. Спотовете са много силни, падат косо отгоре и се получават неприятни сенки, които няма как да бъдат избегнати, тъй като светлината на спотовете е много по-силна от мощността на светкавицата”, разясни той.

„Българинът обича да мрази и това се изля в пълна сила в интернет”, допълни фотографът.

Мис Вселена България 2016 Виолина Анчева пък беше категорична, че не може да се поставят рамки на красотата. „За  мен красиво е едно, за вас е друго. В тези конкурси се търсят се и много други качества освен външност. Красив е този, който постъпва красиво, обществото не постъпва красиво към нея. Тя не си позволи да нападне абсолютно никого, а понася много обиди”, изтъкна тя.