На 2 март в 21:00 ч. в ефира на bTV с рекорден 12-и сезон се завръща сериалът „Столичани в повече“.

В него се случват много неща, има четири сватби, едно погребение, пак търсене на имане, всички герои влизат в голямо приключение. Една от сватбите е на отеца Григорий, разкри в предаването „Тази събота“ актьорът-комик и илюзионист Ненчо Илчев, който се въплъщава именно в отеца.

„Столичани в повече“ е лице на безвремието, в което живеем, посочи той.

Мечтата на Ненчо била да учи във ВИТИЗ, но първо влязъл да учи зъботехника в Пловдив, след което с връзки го уредили да се премести в София. В столицата учил две години, като целта му била да се отърве от специфичния за родното си място диалект.

Снимка: bTV

Диалектът обаче помогнал – на изпита за ВИТИЗ изпял пред Стефан Данаилов типична родопска песен, защото знаел, че баща му е от Родопите, с което компенсирал факта, че е „музикален инвалид“.

Коренът на Ненчо е от родопското село Момчиловци. Там има страшно много празници, хората пазят традициите си и може би то е единственото село, обградено с 26 параклиса на различни светии, които са винаги отворени и за всеки винаги има курбан. Там хората много се събират и може би това поддържа духовността им, каза гостът.

Вижте във видеото какво още разказа той и какво разбират в Момчиловци, когато кажеш „осовнах опулен“: