Тази година не беше от любимите ни, но не беше и напълно лишена от прекрасни моменти.

Припомняме си някои от най-положителните моменти като финладнските 28 танцьори, които танцуват полка онлайн по време на пандемия. Това се случва всяка седмица и в най-отдалечените кътчета на държавата, за да поддържат форма и да не губят социален контакт. 

Полицаи от Източна Русия пък, разтопиха напрежението като подариха рози на дамите шофьори по случай 8 март.  

Полската оперна звезда Якуб Орлински разведри публиката като демонстрира професионални брейк движения на сцена. Полският контратенор привлече вниманието на хиляди потребители в социалните мрежи. Неговата цел е да привлече повече млади хора към операта.   

Въпреки локдауна покрай Великден, един сладкар в Солун успя да повдигне духа на медиците. Той изработи шоколадови зайчета с маски, ръкавици и спринцовки, изобразяващи ваксина. 

А в Атина медицински екип отпразнува рождения ден на 64-годишната пациентка Анастасия. Медиците пяха "Честит рожден ден" и донесоха торта със свещички. 

Ветеранът Капитан Том Мор вдъхна сила и кураж на всички с благородна кауза. За шест седмици стогодишният капитан Том събра петдесет милиона долара, които дари за борбата срещу COVID19. А през юли, Кралица Елизабет удостои капитана с рицарска титла. 

Две хиляди и двадесета беше нестандартна година, но се оказа много специална за пенсионера Джузепе Патерно. Той стана най-възрастният абсолвент в Италия. На 96 години, Джузепе получи своята диплома по философия и история в университета в Палермо и освен това завърши с най-висок успех във випуска си. 

Въпреки че е ученолюбив и много обича да чете, така и не успява да събере средства като млад, за да учи висше образование.

Оставаме в Италия, където фермер от Сардиния не можа да повярва на очите си, когато едно от кучетата му Спелакия роди мъничкото зелено кученце на девети октомври. Кученцето, наречено Пистачио, се е родило с яркозелена козина, но се очаква цветът да избледнява, докато кученцето расте. 

През август 11-годишният Антъни от Нигерия спечели любовта на повече от 15 милиона души след като е сниман докато танцува балет бос в калта. Красивите пируети на танцуващото момче предизвикваха лавина от дарения за местното балетно училище.

Видеото привлече вниманието и на елитния американски балетен театър, който уреди интернет за онлайн тренировки за Антъни. През следващата година той ще тренира в Съединените американски щати със стипендия от "Балет отвъд граници". 

Друго чудо на 2020 г. беше 4-годишното момиченце Айда Гезгин, което беше спасено изпод отломките на земетресението в Измир. Детето оцелява цели 90 часа след опустошителното земетресение, отнело живота на над 100 души. След като е спасено, момиченцето моли медиците за вода и айран.

A докато много музиканти бяха лишени от публика, британският пианист Пол Бартън се радваше на нестандартна публика. Множество маймунки се събраха да слушат Бетовен в известен храм в Тайланд.