Наричат ги поп икони, дискокралици и секссимволи, а те днес са просто едни неуморни жени, които все още пътуват по света и правят шоу. Тяхната обща възраст е 157 години, което изглежда почти невероятно на фона на това, което показаха на 29 април пред хиляди зрители в зала „Арена Армеец“.

Си Си Кеч е на 52, Саманта Фокс – на 51, а Сандра – на 54! Голям поклон за това как изглеждат и как имат хъс да бъдат в ритъма на 90-те, който хората помнят и обичат. Всяка от трите пя близо час, за да покаже най-доброто от себе си, сътворено пред последните 30 години. 

Банани валяха над Саманта Фокс  

Тя изглежда закачлива и почти предизвикателна дори и сега, 31 години след като за първи път изпя Touch Me и се превърна в идол на юношите и богиня за шофьорите на камиони и автобуси. И въпреки че на сцената зад нея валяха банани, Саманта сякаш не успя да нахрани публиката така, както се очакваше. Странно прозвуча и едноименната песен от последния ѝ засега издаден албум Angel with an Attitude (2005), което, както и да погледнеш, означава „Ангел с отношение“... Но пък Саманта имаше желание да се върне и да изпее най-големия си хит, въпреки не особено убедителния бис. И въпреки това, тя ще остане в сърцата на по-зрелите фенове като един от светлите лъчове, успели да пробият Желязната завеса. И това като че ли е по-важно от всичко останало.

Сандра изстреля хитовете в началото

Сандра беше избрала коренно различен подход към феновете си. Дълго интро, което трябваше да нажежи публиката преди нейното появяване, и веднага след това изстреля най-големите си хитове, което леко уби инерцията в публиката. Бившият вокал на „Енигма“ и бивша съпруга на основателя на групата – Майкъл Крету, обаче изглежда все така миловидно и в добра гласова форма. Не бива да забравяме, че макар и не за дълго, Сандра е била по-продавана от вечната Мадона.  

Си Си Кеч работи по схемата 4х4

Финалният рецитал за вечерта бе обявен като черешката на тортата. И с право. Независимо, че нейното излизане в „Арена Армеец“ бе подгрято с диджей сет, започнал с изпълнение на... Венета Рангелова (За всички, които в залата се питаха кой пее, ще кажем, че Венета е българска певица, чиято активна кариера е между 1984 и 1994 г. и включва няколко дискотечни хита).   

30 дискотопки и пълен капацитет на ефектите озариха излизането на Си Си Кеч. Видимо най-добре изглеждаща и най-стабилна вокално, тя буквално вдигна на крака цялата зала. Си Си Кеч обаче бе избрала странна схема на представяне на песните – четири песни, изпети по четири пъти. Което не бе пречка да задържи доброто настроение през цялото време, а накрая имаше и един емоционален момент, в който през сълзи на очи се обясни в любов на публиката.