Млади надежди и топ имена на световната тежка музика ще забият на „Каварна Рок Фест 2016” на 2 и 3 юли. Организаторите оповестиха официалния списък на групите за фестивала.

Младите румънци E-an-na ще открият феста на 2 юли. Те съчетават фолклора на северната ни съседка с модерно метъл звучене. След тях идват българите Odd Crew, легендите Therion, Varg и хедлайнера Axel Rudi Pell.

Вторият фестивален ден отново ще започне с румънско и българско участие – съответно, готик метълите Tiara и родната хардкор гордост Last Hope. След това следват тунизийците Myrath, класиците на шведския мелодичен дет метъл Soilwork и хедлайнерите Avantasia, които ще са в уникален състав с Ерик Мартин, Михаел Киске и много други.

Билетите за Каварна Рок Фест 2016 са в продажба в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис.

Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери.