Любимият "доктор" на милиони меломани по света – Хю Лори, идва за концерт у нас на 11 юли.  Актьорът и музикант, познат с ролята си в култовия сериал "Д-р Хаус", гостува в София, за да представи албума си "Didn't It Rain". На сцената на Зала 1 на НДК Лори ще излезе заедно със своя The Copper Botton бенд. Билетите за концерта са вече в продажба на касите на НДК и онлайн на Ticketportal.bg и са на промо цени от 40 лв. до 90лв. В продажба са пуснати и лимитиран брой VIP билети на цени от 100 до 120 лв.

Актьор, продуцент, режисьор и писател, Хю Лори има и впечатляваща кариера на музикант и композитор. Именно с последните две "роли" се е заел най-сериозно напоследък многопластовият артист, който успя да впечатли всички меломани с двата си студийни албума: "Let Them Talk" (2011) и "Didn't It Rain" излязъл през май 2013г.

Израснал в люлката на джаза - Ню Орлиънс, Лори се чувства привлечен от музиката още от ранна детска възраст, когато започва да развива широка палитра от музикални таланти – да пее, свири на пиано, китара, барабани, хармоника и саксофон.

През 2011г. Warner Bros Records издава първия му албум "Let Them Talk", вдъхновен от джаз и блус музиката, и представящ личното пътешествие на музиканта към дълбините на тези стилове. Подобаващо оценен от музикалните фенове по целия свят, албумът става първо стъпало към успешна музикална кариера. А логичното продължение не закъснява – албумът "Didn’t It Rain", песни от който ще чуем на 11 юли в зала 1.