Мюсюлманската мода за жени ще стане много популярна само след пет години, смята известният руски специалист по история на модата, художникът по костюмите и телевизионен водещ Александър Василиев.

Василиев навремето предсказа модата на мъжките бради, които наистина станаха много популярни в рамките на стила "гръндж".

"След пет години ни очаква мюсюлманска мода за жени" – твърди Василиев. Според него късите поли ще са минало, краката винаги ще са покрити. Жените ще носят и по няколко слоя дрехи – отдолу панталони, а върху тях поли. След това ще се наложи модата на покритите коси.

Според специалиста по история на модата тези тенденции са обусловени от демографското положение на Изток и Запад. "Ако се вярва на статистиката, в Русия се падат средно по 1,3 деца на семейство, докато в Азия, в мюсюлманските страни - по 8,2 деца" – уточнява Василиев.

Според модния спец от година на година все повече ще се налага източната мода, което ще се отрази в по-широки дрехи, в прикриване на гърдите, талията, бедрата.