Феноменалният американски плувец Майкъл Фелпс, спечелил най-голям брой медали на олимпийски игри, стана новото рекламно лице на престижната марка за пътни чанти и куфари "Луи Вюитон".

През месец юни за рекламните промоции на фирмата беше ангажиран легендарният боксьор Мохамед Али. Новата кампания с Фелпс стартира в световните медии в четвъртък. Снимката на плувеца е дело на известната фотографка Ани Лейбовиц.

На нея шампионът е изобразен в официален костюм и със сак за пътуване от споменатата марка. Той е седнал в компанията на бившата съветска гимнастичка Лариса Латинина. Легендарната спортистка държеше предишния рекорд за най-много спечелени олимпийски медали (18). "Два различни пътя, една и съща цел", гласи логото на новата рекламна кампания на луксозната марка.

Беше разпространена и втора снимка на Лейбовиц, която показва спечелилия 22 медала на Игрите плувец във вана, с очила за плуване на челото и с багаж в "Луи Вюитон", поставен на пода. По-провокативен, този фотос не беше включен в официалната промоция.