В първото издание на COL…T  за новия сезон обичаните актьори Милица Гладнишка, Камен Воденичаров и Димитър Живков разказват за своя „Секс за първи път”, както се казва и едноименната постановка, с която те ще разсмиват и ограмотяват публиката през новия театрален сезон.

Александра Сърчаджиева допълва звездния състав на представлението, което е базирано на хитовия американски уебсайт My First Time, в който потребители споделят сериозни, комични, глупави, сладки, хетеросексуални, хомосексуални, непохватни, смешни истории от първия си път вече близо 20 години.

Камен е изчислил, че всеки от четиримата герои разказва между 15 и 25 различни такива случки.  

Ако се чудите как актьорите отбелязват в тефтерите и телефоните си кога играят това представление, Димитър Живков разказа „Много е смешно, защото когато трябва да покажем на някого колко е натоварена програмата, всъщност хората виждат: „Секс-събота”, „Секс-Пловдив, „Секс-Плевен” и започват едни странни погледи, които изискват пояснение. Милица добави: „Още по-страшно беше по време на репетициите, защото беше: „Секс от 2 до 4”, „Секс от 5 до 8”.

Постановката има и образователна цел. Както Камен посочва, тя повдига сериозни теми, които за мнозина у нас са табу. Според статистиката в България средната възраст на първото сексуално преживяване е 14 години, а 60% от правещите секс не използват предпазни средства.  

Какъв е бил първият път на Милица, вижте във видеото:

С присъщото си чувство за хумор актрисата разказа как режисьорът Димитър Стефанов й се обажда да я покани да участва в представлението. „Той подходи много сериозно. Каза: „Обаждам ти се тука за един секс. Съгласна ли си, навита ли си?” И аз казах: „Щом е с теб, разбира се”. После се оказа, че това са истински истории на хора, които споделят за своя първи път”.  

„Аз също помня с много приятни чувства първия ми сексуален контакт. На 16 години, Седма гимназия, в една приятелка, купон, където с момичето, с което се сваляхме, най-накрая стигнахме до сериозната, съществената част”, сподели за своя първи път Камен Воденичаров.

Може да чуете кадифения глас на Милица Гладнишка на джаз концерт на 15 септември в София, да гледате любопитните поредици „5 минути София” на Камен Воденичаров, който работи и по пълнометражен документален филм за София, и да се насладите на актьорския талант на Димитър Живков в постановките „Тиква” и „Живак”.