Eкстремният им живот се случва между морския бряг или високите глетчери на Европа. Вече 11 години Яна Липованска и Краси Тодоров определят заедно посоките на своите пътешествия. А когато кемперът им е в покой, тя осъществява следващия иновативен проект, а той застава зад пианото на инди рок групата Jeremy? 

 

Стрелката на компаса не позволява на Яна и Краси да се задържат задълго вкъщи. След раждането на сина им Сава, те хващат здраво ръката му, готови за следващото предизвикателство. 

"Бяхме доста стресирани в началото и стресирани не защото не сме го искали, напротив, ами защото си бяхме изградили някакъв живот, който имахме жестока свобода общо взето, разполагахме си с времето и се чувствахме супер добре", споделя Краси. 

"А пък тъйкато той е доста емоционална душа трябва да намериш правилните думи, и да подходиш истински с разбиране и с любов, .....безусловна истинска и откровенна любов, защото единственото нещо, от което децата всъщност имат нужда е любов и ако успеем да им я даваме по правилния начин, всичко е наред", допълва Яна. 

Яна, Краси и Сава строят своите спомени заедно. Едно щуро, къдраво семейство, което успява да балансира номадството със забързания ритъм на деня. За последните четири години изминават над 50000 километра с кемпера, за да поставят най–после четримесечна котва това лято в Арапя. 

"Аз съм най–благодарен, че виждаме света по един и същи начин през една и съща призма, която е според мене най–водещото и най– важното, което трябва да се случва във връзката между двама човека, които трябва да са заедно , от там нататък всичко е въпрос на нагаждане на нещата и на компромиси. ", категоричен е Краси