След интензивните спекулации през последните няколко дни относно здравословното състояние на Малкълм Йанг - китарист и основател на AC/DC, и бъдещата съдба на легендарната австралийска група, рокаджиите направиха изявление. В него се съобщава, че след 40 години, отдадени на бандата, Йанг си взима почивка, за да се съсредоточи върху влошеното си здраве.

Изявлението е поместено на сайта на групата. В него се посочва само, че 61-годишният Малкълм Йанг се оттегля заради "влошено здраве", без да се уточнява естеството на заболяването му, както и че групата "ще продължи да прави музика". Рокаджиитене съобщават дали ще продължат с концертната си дейност без един от създателите си и основна движеща сила на сформираната през 1973г. група.

"Малкълм би искал да благодари на легионите предани фенове на AC/DC по света за безконечната им любов и подкрепа", се казва в изявлението.

След оттеглянето на Малкълм Йанг, по-младият му брат - 59-годишният Ангъс Йанг, остава единственият оригинален член и съосновател на AC/DC. Настоящият състав на групата включва още вокала Брайън Джонсън, барабаниста Фил Ръд и басиста Клиф Уилямс.