В новия си брой COOL...T предложи на зрителите си ексклузивно интервю с една от звездите на култовия сериал „Дневниците на вампира” - Майкъл Маларки.

Роденият в Ливан американски актьор беше в София по покана на фестивала Aniventure Comic Сon миналия уикенд. bTV Action имаше специален щанд на събитието с много изненади, забавления и оригинални подаръци от двата хитови сериала - "Стрелата" и "Смъртоносно оръжие". Премиерите им за България очаквайте тази есен по bTV Action.

„Така се случи, че наскоро изиграх ролята на наркодилър българин в сериен филм, който се казва „Жан-Клод ван Джонсън” - това е новият комедиен сериал на Жан-Клод ван Дам за „Амазон”. Никога не бях имитирал български акцент преди, но нали имам приятелка - Нина Добрев от „Дневниците на вампира”, която е българка. Тя беше много мила и ме свърза с майка й, която ми даде някои съвети и напътствия за акцента”, разказа Маларки.

Също с акцент американецът изпълнява и ролята на Енцо в хитовия сериал.

Снимка: btvnovinite.bg

Ето и каква е според него тайната на успеха на „Дневниците на вампира”: "Дневниците на вампира" дойде в много специфичен момент, когато социалните медии в интернет белязаха своя разцвет. Отчасти мисля, че успехът се дължи на това, че сериалът се пишеше в пика на тази интернет истерия и хората бяха много ангажирани да говорят за шоуто във „Фейсбук” и „Туитър”. Имаше една изключително силна ангажираност със сериала, която хората не бяха виждали преди това. Това помогна да се разпространи успехът на шоуто. Тогава излезе и поредицата „Здрач” и темата за вампирите беше много модерна, което допринесе за успеха на тази субкултура”.

Преди да стане известен, Маларки е работил в музикален магазин в продължение на 6 години. „Напуснах гимназията, без да знам какво ще правя. Казах на близките ми да дадат парите, които са събрали за университети, на братята ми и да им помогнат да учат каквото искат. А аз си направих група”, разкри той.

Всъщност именно музиката е първата любов на актьора, а миналия петък на пазара излезе новият му албум. Заради страстта си към световната музика и автентичната музикална сцена Маларки помоли да му предложим българска фолклорна музика, която да слуша, като се прибере в Джорджия. Така и направихме. 

Един от забележителните образи, в които Маларки е имал шанса да се превъплъти през годините, е бил на Краля Елвис Пресли.

„Елвис беше по-голяма предизвикателство - тук работата ти е не просто да изиграеш този образ, но и да се пребориш с идеята на всеки един фен за своя идол. Те гледат някой как играе Елвис и си казват: „Не, това не е Елвис”. Но се обзалагам, че ако изкопаете самия Елвис от гроба и го сложите на сцената, пак ще има хора, които да кажат: „Това не е Елвис!”. Защото иконата става по-голяма от самия човек. Но аз имам усещането, че се справих и наистина исках да го направя от актьорска гледна точка, а не да го имитирам”, отбеляза Маларки.

В деня на посещението му в София той имаше личен празник. Синът му стана на 3 години, а певецът му изпрати видео от София, в което цялата публика пее „Happy Birthday”.

А какви впечатления има 34-годишният актьор за 28-годишната си колежка Нина Добрев и какво му е говорила тя за България, вижте във видеото, където ще чуете и как звучи българският му акцент: