Вместо да харчи парите си за секс, наркотици и рокендрол, певецът Луис Томлинсън от британско-ирландската момчешка група "Уан дайрекшън" ги инвестира в разумни начинания като закупуването на третодивизионен футболен клуб, предадоха световните информационни агенции.

22-годишният Томлинсън вече официално е съсобственик на тима от родния му град "Донкастър роувърс" заедно с козметичния магнат Джон Райън.

Луис Томлинсън е поддръжник на йоркширския клуб още от дете и през февруари тази година дори се включи в резервния състав на отбора с благотворителна цел.

Томлинсън и Райън основаха тръст в подкрепа на развитието на отбора. Днес съсобствениците на "Донкастър роувърс" лансираха кампания за набиране на 2 милиона лири (3,2 милиона долара) за подпомагане на клуба, като и двамата обещаха да дарят шестцифрени суми.

"Желанието ми е с подкрепата на останалите фенове на "Донкастър роувърс" да осигурим успеха на клуба, който заслужава. Израснал съм като поддръжник на този тим и наистина искам той да успее. Не очаквам финансови облаги, просто желая да бъда част от нещо голямо и вярвам, че всички заедно можем да направим това за отбора", казва Луис Томлинсън.