„Претенциозен” е новият сингъл на Жоро от „Остава”, който той реализира с личния си, страничен музикален проект – Homeovox. Песента е четвърта по ред за бандата, която е съставена от приятели и съидейници.

Homeovox са Георги Георгиев (Остава), Петко Славов (Airbag), Калин Петров (Akaga, Slng), Мартин Профиров (PIF) и Боян Петков (Остава). Стилът им е смесица от инди, китарен поп и рок, с привкус на 80-тарско диско.

Музиката на сингъла „Претенциозен“ е на Георги Георгиев, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът - на Homeovox.

Видеото на парчето е дело на младия режисьор Васил Валери Витанов. То e иронично, непретенциозно и с усмивка показва комлекса и лутанията на един съвременен, градски човек.

В главната роля е Мичел Мичев, който е завършил в Англия и се оказва професионален музикант по класическа и джаз китара.

Песента „Претенциозен“ ще е част от предстоящия албум на Homeovox, който се очаква да е готов догодина. В него ще вземат участие музиканти като Стефан Вълдобрев, Ерсин (Jeremy?), Благо Анастасов (Hayes& Y) и др.

Място в него ще намерят и първите песни на Homeovox „Само тя”, „Изгубен” и „Само ти“.