Шефът на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг стана обект на продължителни подигравки онлайн, след като се появи негова снимка, на която кара сърф на Хаваите. Причината за подигравките – Зукърбърг е сложил прекалено много крем против изгаряне на лицето си. Толкова, че прилича на Жокера.

Снимката на 36-годишния милиардер обиколи социалните мрежи. Според „Ню Йорк пост“ тя е направена на скорошна сърф почивка в Хаваи, а на нея Зукърбърг кара електрически сърфборд на цена 12 хил. долара.

Вместо хората да му се подиграват за високотехнологичната дъска обаче, те забелязаха необичайния почти сценичен грим на лицето на Зукърбърг.

„Според легендата всяко лято Марк Зукърбърг – Мимът Сърфист се опитва да хване вълната и докато не го стори, неговият дух обикаля Земята до вечността“, написа един потребител в интернет и сподели колаж с милиардера.

„Марк Зукърбърг следва съветите на Мисис Даутфайър за слагане на слънцезащитен крем“, коментира друг потребител, споделяйки снимка сравнение с героя на покойния Робин Уилямс.

Други сравниха Зукърбърг със злодея от Батман – Жокера.

Според „Бизнес инсайдър“ лицето на младия милиардер изглежда така, защото използва слънцезащитен крем с цинкова база. За разлика от стандартните кремове, които попиват в кожата, този тип създава физическа бариера, която спира вредните слънчеви лъчи. През последните години се наблюдава предпочитане към този тип кремове против изгаряне, тъй като те съдържат значително по-малко вредни химически вещества.

Кремовете с обичайните химически съставки предпазват кожата от изгаряне, но съставки като авобензон, охибензон и октиноксат се преразглеждат от американската Агенция за храните като потенциално вредни за ендокринната система. Доказано е също, че обикновените кремове против изгаряне за опасни за коралите и водят до по-бърза смърт на защитените рифове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!