Рускинята Анна Сорокин е живяла живот, за който много млади жени в Европа само могат да мечтаят. Месеци наред тя отсяда в луксозни хотели в Ню Йорк, а всяка вечер е на различен купон с елита на града. Частни самолети, екскурзии до  всяка точка на света и внимание от папараци са само част от облагите ѝ.

Тя е винаги на правилното парти, в правилния момент, с правилната компания.

Живот, изпълнен с лъжи, измама и фалшификация

В периода от 2013 до 2017 г. Сорокин се представя за заможна наследница на германски милиардер в Ню Йорк под името Анна Делви. В този период рускинята успява да се сдобие с достъп до най-висшите обществени кръгове в града, да се сприятели с десетки ключови фигури в света на модата и изкуството, както и с децата на богати фамилии, които живеят в Манхатън.

Снимка: Getty Images

Приказката свършва, когато измамничката е арестувана през октомври 2017 г. и осъдена по осем обвинения за кражби в особено големи размери. Според Върховния съд на щата Ню Йорк, Сорокин е успяла да си присвои сумата от 275 хиляди долара за четирите години живот с фалшива самоличност.

Сред жертвите на изпипаната фалшификаторка са редица нейни приятели, банки и луксозни хотели.

Коя е истинската Анна Сорокин?

Анна Сорокин е родена в Русия през 1991 г., а, когато е 16-годишна се мести в Германия заедно със семейството си. Баща й е шофьор на камион, който впоследствие създава фирма за климатици.

Тя никога не е разполагала с попечителски фонд, а родителите й са спрели да я издържат още преди да се „появи” на сцената в Ню Йорк.

През 2013 г. рускинята се мести в „Голямата ябълка”, където започва да се представя за германска наследничка с активи в размер на 60 милиона долара. Пред банките пък представя фалшиви извлечения от несъществуващите си сметки и внася подправени чекове. По този начин е успяла да изтегли големи суми пари преди фалшификатите да бъдат засечени.

Голямата цел на рускинята е да създаде частен клуб в Ню Йорк, чиито членове да са най-богатите и отбрани жители на мегаполиса. Заради него тя опитва да привлече допълнително финансиране. Именно този опит е причина за разкриването на истинската ѝ самоличност. Следва арест и присъда.

Снимка: Getty Images

Съдебният процес срещу нея се превръща в сензация

Историята на т.нар. Анна Делви набира огромна популярност, след като "Венити Феър" публикува свидетелствата на нейна бивша приятелка, която твърди, че е измамена от предполагаемата наследница с 62 000 долара.

Месец по-късно друго американско издание прави разследване, което проследява живота на Анна от първото ѝ пристигане в Ню Йорк до ареста ѝ.

Историята на измамата ѝ може да се превърне в милиони приходи. Стрийминг платформата „Нетфликс” е закупила правата от нея за заснемането на сериал.

Очаква се той да излезе на екран през тази година.

Освободена от затвора

В средата на февруари, тази година, рускинята е освободена предсрочно от затвора само няколко месеца след като тя се извинява публично в съдебната зала по време на изслушване за предсрочното ѝ освобождаване.

"Срамувам се и наистина съжалявам за това, което направих. Разбирам, че много хора са пострадали от действията ми, но аз си мислех, че не правя нищо лошо", казва Сорокин.

Измамничката може да бъде депортирана в Германия.