4 експедиции на Антарктида, Индия, с лодка през водопадите Игуасу в Южна Америка, летене в небесата с парапланер и парашут, скок с бънджи и водене на кучешки впряг – журналистът Живко Константинов със сигурност има какво да покаже и разкаже в приключенския жанр. В студиото на CoolT той показа кадри, снимани както на екзотични кътчета, така и у нас.

Автор е на няколко документални филма за Южния полюс, като е бил там по покана на нашите учени. „Тази година се навършват 30 г., откакто България е стъпила на Ледения континент. Всички трябва да се гордеем, защото много малко страни имат възможност да имат научни бази там“, подчерта Константинов.

Снимка: Личен архив

Доста по-топло е в друга посетена от него дестинация – остров Падар в Индонезия. „Няма заведения, няма барове, запазено и диво място, надявам се да се запази такова, а не туристите да го „налазим“, коментира той.

Снимка: Личен архив

На брега на Индийския океан там има… елени. Те похапват кокосови орехи, а в същото време са и храна за най-големия гущер на планетата – комодският варан, който има отровни зъби.

Кои са най-красивите места в България, на които Живко е бил – отговорът е във видеото!