24-годишната Ана Молина е на път да счупи стереотипите за красота в Мексико. Младото момиче е родено без ръце, но това не ѝ е попречило да преследва мечтата си – да носи короната за най-красива жена.

Ана има опит в тази сфера, тя вече е спечелила конкурса за красота Мис Нанчитал, а през март ѝ предстои да участва в надпреварата Мис Веракруз. Ако грабне короната, момичето ще се състезава за титлата най-красива мексиканка.

Снимка: btvnovinite.bg

„Виждам, че съм родена с увреждане. Когато се погледна в огледалото няма как да не го забележа, но аз живея така 24 години и за мен това не е проблем. Чувствам се като всеки друг човек, това не ме спира, напротив – мотивира ме“, споделя младата жена.

Снимка: btvnovinite.bg

Макар че на Молина не ѝ липсва увереност, често тя става жертва на тормоз. Затова се е заела да даде гласност за проблема с дискриминацията на хора с увреждания. Избрала е това да стане именно чрез конкурсите за красота.

Целта ѝ е да мотивира повече хора с увреждания  да преследват мечтите си и да не се отказват, дори на пръв поглед да изглеждат невъзможни.