Наближаваме края на една абсолютно непредвидена и драматична година, която поне ще завърши подобаващо - иконата на електронната музика Жан-Мишел Жар има желание преминаването към 2021 г. да носи позитивност, надежда и... много лазери, разбира се.

Един от пионерите на електронната музика, известен със зрелищните си концерти, които чупят световни рекорди по посещаемост, Жан-Мишел Жар обединява сили с френския VR стартъп VrOOm, за да ни покани да посрещнем Нова година с новаторски виртуален концерт на живо. 

В партньорство с френската столица Париж, както и под патронажа на ЮНЕСКО, шоуто ще се проведе в зашеметяващо 3D визуално пресъздаване на катедралата "Нотр Дам". Вижте как ще изглежда всичко това от трейлъра във видеото по-долу.

Припомняме, че "Нотр Дам" в Париж пострада тежко от пожар през пролетта на 2019 г., като възстановителни дейности в катедралата все още са в ход.

"Днес виртуалната реалност за сценичните изкуства е това, което киното беше за театъра в ранните му дни. Вярвам, че виртуалната реалност утре ще стане начин на изразяване сама по себе си", казва Жар.

Озаглавен "Добре дошли от другата страна", виртуалният концерт е планиран за 31 декември, като ексклузивното шоу ще може да бъде гледано безплатно в редица платформи. 

Самият Жар ще свири на живо от студио близо до "Парижката Света Богородица", докато аватарът му ще свири във виртуалната версия на "Нотр Дам".

Вижте повече за виртуалния концерт на Жан-Мишел Жар в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!