Снощи бащата на електронната музика Жан Мишел Жар кацна в София, за да ни направи свидетели на един от фамозните си концерти. За всички, които не успяха да бъдат там, има успокоение – Жар може да дойде директно у вас, но под формата на хай-енд аудио техника.

Последното дело, което излезе из под ръцете на гениалния французин се казва AeroDream One и може би щеше да представлява една тонколоните в хола ви, ако не живеехте в софийските жилища с височината на тавана от 2,70 м... AeroDream One е насочена особено към продуктите на Apple – iPod, iPad и iPhone – и по-скоро може да се нарече космическа станция, отколкото док станция, както са познати по принцип тези устройства. 

Ниските честоти при AeroDream One са осигурени от един високоговорител с мощност от 4000 W. За средни честоти се грижат два високоговорителя по 1600 W, а за високи честоти два високоговорителя по 1400 W. Така общата мощност на кулата, която обема в себе си 5-канален усилвател, който да захранва всичко това, набъбва до завидните 10 kW.

Сега мaлко факти – височината й е 3,40 м, диаметърът е 41,5 см, диаметър на основата е 90 см, а нетно тегло на кулата е 395 кг. При AeroDream One можете да избирате между три различни цвята – хром, черен или бял.

За разлика от другите продукти, които от Jarre Technologies произвеждат, цената на кулата не е обявена, а е срещу запитване. Решите ли да поръчате технологичното чудо на Жар, холът ви ще грейне с него не по-рано от шест месеца, след като сте дали заявката си. Защото естествено, изработката й е ръчна, едва ли сте си помислили, че става дума за някакъв сериен боклук. Гаранцията за продукта си, която дават за нея от Jarre Technologies, е две години.

Компанията все още няма представител в България, което не е чак толкова учудващо, като се има в предвид колко много други неща и без това няма в нея. По важното е, че живеем в ерата на интернет, а такъв до страната ни достига, така че можете да направите заявката си в мрежата и да получите продукта до вратата си.

Освен всичките тези прекрасни неща, закупувайки AeroDream One, ще получите директно два безплатни ВИП билета за концерт на Жар от световното му турне за 2011 г., в което днес става част и България, но това не е всичко – ще имате възможност и да се срещнете лично със звездата.